Crni susam joj daje poseban šmek, mi je jako volimo. Potrebno je: 700g brašna, 20g Vrenje kvasca, 200 ml jogurta, 100 ml. mleka, 50 ml ulja, 5 kašika crnog susama, 1 kašičica šećera i 1 kašičica soli. Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , susam, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Oblikovati željeni oblik pogače. Ja sam ovaj put testo razvukla, urolara i isekla na kolutove. Jedan kolut sam ostavila sa strane. Poklopac od šerpe obložila papirom za pečenje, kolutove malo razvukla i slagala u krug. Od jednoga koluta testa sam sekačem u obliku zeca, isekla zečiće i poređala po pogači. Pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.