Crni susam joj daje poseban šmek, mi je jako volimo. Potrebno je: 700g brašna, 20g Vrenje kvasca, 200 ml jogurta, 100 ml. mleka, 50 ml ulja, 5 kašika crnog susama, 1 kašičica šećera i 1 kašičica soli. Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , susam, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Oblikovati željeni oblik pogače. Ja sam ovaj put testo razvukla, urolara i isekla na kolutove. Jedan kolut sam ostavila sa strane. Poklopac od šerpe obložila papirom za pečenje, kolutove malo razvukla i slagala u krug. Od jednoga koluta testa sam sekačem u obliku zeca, isekla zečiće i poređala po pogači. Pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.
Pogača sa crnim susamom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar