Svi ih vole, gosti, ukućani, mirisne, ukusne, možete i ljubičice pojesti, ili od njih napraviti slatko. Potrebno je za testo: 200 ml mleka, 2 jaja, 20g Vrenjekvasca, 1 kašičica šećera, korica limuna, prstohvat soli, 1dl ulja i oko 700 g bršna. Fil: 200g mlevenih oraha, pola kašičice cimeta i 200g suvog grožđa. Priprema: U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno i so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti. Ponovo ga pustiti da odmori pa naraslo testo izručiti na sto koji ste malo pobrašnjivili. Rastanjiti na 1 centimetar debljine , posuti cimetom orasima i suvim grožđem. Uviti u rolat. Nožem seći rolat debljine na oko 2 cm i ređati u podmazan pleh. Ostaviti desetak minuta da malo naraste. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći ružice dok ne budu pečene, to zavisi od rerne. Samo pazite da se ne prepeku.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.