Za testo: 180 ml jogurta 100 ml voda 20 g Alfa kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičia soli 50 ml ulje 500 g brašna Za premazivanje: 2 kašike jogurta Priprema: U mlakoj vodi rastvoriti Alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U zasebnu posudu usuti brašno,dodati rastvoren kvasac,jogurt,ulje,posoliti i zanesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta. Nadošlo testo rastanjiti na veličinu vatrosralne posude. Vatrostalnu posudu premazati uljem,staviti rastanjeno testo i”ispretiskati”prstima. Rernu uključiti i dobro zagrejati na 200 stepeni. Testo premazati jogurtom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.