Sastojci 500 grama brašna malo sloli 20 gram kvasca kašičica šećera 1 dcl.vode 2 dcl. mleka 120 grama margarina 2 jaja Fil: 500 grama sitnog sira 2 jaja šolja jogurta Za premaz: žumance i susam za posipanje Priprema U mlaku vodu pomešati šećer i kvasac , ostavite desetak minuta da odstoji. Brašno presajati, dodati so,jaja, margarin mleko i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo rukom, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i podelite u šest jednakih delova. Fil sjedinite. Jedan deo testa rastanjite i prebacite u nauljenoj tepsiji u kojoj ćete peći, premažite delom fila, i nastavite postupak, deo testa, fil, i sve tako redom dok ne potrošite sava materijal…. završite sa testom. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pogaču isecite na osam delova (kao tortu) i ostavite još desetak minuta da odstoji. za to vreme uklljučite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite pogaču na 200 stepeni 40-50 minuta ili dok ne porumeni. (pogaču malo zapecite a onda prekrijte pek papirom da odozgo ne bi pregorela i tako je pecite bar pola sata, zatim sklonite papir i pecite da porumeni). Pogaču poslužite toplu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.