400 grama brašna 1/2 paketića kvasca kašičica šećere 1 dcl. vode 1 dcl mleka 100 grama margarina 1 jaje malo soli malo kore limuna 2-3 kašike kakaoa Za preliv: 2,5 dcl. mleka 6 kašika šećera Priprema: U mlakoj vodi rastvoriti kvasac sa kašičicom šećera i ostavitida malo nadođe. U nadošli kvasc dodajte prosejano brašno pomešano sa solju, mleko, otopljeni margarin, jaje i zamesite testo. Testo podelite na dva dela i u jedan dodajte rendanu koru limuna, a u drugi kakao i ponovo dobro umesite svaki deo testa pojedinačno. Ostavite testo da se udvostruči. Nadošlo testo svako pojedinačno razvijte oklagijom na veći pravougaonik, preklopite jedno preko druge , urolajte i secite nožem na pužiće. Sečene pužiće poslažite u namazanoj tepsiji i pecite u rerni zagrejanoj na 200-250 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom (da vri par minuta). Gotove pužiće izvadite iz rerne i prelijte prelivom od mleka i šećera (i pužići i preliv treba da su mlaki)… i posužite.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.