Sastojci

2 dl mleka,
1 dl vode,
pola kockice svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
pola kašičice soli,
3 kašike ulja, 500 g brašna.
Za filovanje:
soli po ukusu, 1 jaje i suvi začini po ukusu.
1.U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Dok testo odmara napraviti smesu za filovanje . Sitni sir izmešati sa jajetom suvim začinom i mlo soli. Testo razvući oklagijom, premazati filom, urolati i smotati u krug. Kao što je prikazano na slici. Iseći na par mesta sa strane. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok lepo ne porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ukusna, dekorativna, prava prolećna, ukućani je jako vole