Ukusna, dekorativna, prava prolećna, ukućani je jako vole

2 dl mleka, | |
1 dl vode, | |
pola kockice svežeg kvasca, | |
1 kašičica šećera, | |
pola kašičice soli, | |
3 kašike ulja, 500 g brašna. | |
Za filovanje: | |
soli po ukusu, 1 jaje i suvi začini po ukusu. | |
1. | U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Dok testo odmara napraviti smesu za filovanje . Sitni sir izmešati sa jajetom suvim začinom i mlo soli. Testo razvući oklagijom, premazati filom, urolati i smotati u krug. Kao što je prikazano na slici. Iseći na par mesta sa strane. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |