Vaskršnji hleb

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 600g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode i
  • 40g svežeg kvasca.

Opis

50'
60'
0
0
  • U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Testo podelite na dva dela, prvi veći deo oblikujte u krug a od drugog manjeg dela napravite pletenicu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, okruglu tepsiju podmažite i pospite brašnom. Stavite prvi veći deo testa pa na njega pletenicu. Pecite dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

slika govori više od reči....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam