Za testo: 200 ml voda 1 kesica suvog Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 60 g maslaca 100 g sir 450 g brašna Za premazivanje: 50 ml mleko 1 kašika ulje Priprema: 1.U dublju posudu usuti mlaku vodu,dodati vrenje suvi kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim didati 5 kašika brašna,so,usitnjen sir,omekšali maslac i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i okkagijom razviti u krug(na veličinu tepsije). Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo. Prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta. 3.Pomešati mleko i ulje i premazati testo. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. 4.Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 5.Pogaču izručiti iz tepsije i poslužiti dok je vruća. Komentar: Mekana i veoma ukusna pogača kojom ćete oduševiti svoje ukućane,a i goste.Nama je jedna od omiljenih pogača i zato se nalazi na našoj uskršnjoj trpezi.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.