Potrebno je: 500g brašna, 250g iseckanog spanaća 1 dl ulja, 1 kockica kvasca , 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera i oko 4 dl vode. Priprema: Spanać ili blitvu sitno iseckajte. U dublju posudu stavite brašno,so,šećer i nadošli kvasac. Sve izmešajte dodajte ulje, i iseckani spanać . Mešajte i dodavajte polako i po potrebi mlaku vodu. Sve dobro izmešajte umesite glatko hlebno testo koje neće biti previše tvrdo. Testo ostavite da odmara oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu. Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju za pečenje obložiti papirom za pečenje i izručiti testo. Testo ostaviti još desetak minuta da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni , drvenim štapićem proverite da li je pečeno ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.