1 kg brašna | |
1 mala čaša jogurta | |
1kocka kvasca | |
2 kašičice soli | |
1 kasika šećera | |
3 jajeta | |
50 ml ulja | |
250 ml mleka | |
150 ml vode | |
500 g mlevenih čvaraka | |
50 g susama | |
1. | Staviti kvasac u malo tople vode da nadođe. Zatim ga ubaciti u brašno, pa dodati mleko, vodu, ulje, jogurt, so, šećer i 2 jajeta. Umesiti glatko testo pa ga ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste. |
2. | Kad je testo naraslo razviti ga što je tanje moguće i premazati samlevenim čvarcima. Može se praviti na uobičajen način preklapanjem testa tri puta po 15 minuta, ali ja ovako pravim brže je, a pogačice budu još više lisnate nego na prvi način. Dakle, testo se uvije u jedan veliki rolat. Onda se krajevi rolata preklope sa unutrašnje strane i tako se ostavi da odmara 15 minuta. |
3. | Nakon toga testo se razvije debljine prsta i modlom ili čašom se vade pogačice. Pogačice poređati u tepsiju premazati jajetom i posuti susamom. Ostaviti 5 minuta da odmore pa ih staviti u zagrejanu rernu da se peku |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |