Sastojci

500 gr belo brašno T400,
1/2 kesice suvog kvasca ili 30 g svežeg
300 ml tople vode,
 1/2 kašičice morske soli,
1/2 kašičice šećera,
100 ml maslinovog ulja,
200 g sitnog sira,
1 jaje,
1 kašika susama,
1 kašičica mlevenog kima,
1.U dublju posudu stavite deo brašna, suvi kvasac, na jednu stranu šećer a na drugu so i sve promešajte.
2.Dodajte vodu postepeno i mutite prvo varjačom. Dodajte i ostatak brašna i mešenje završite mikserom nastavci za testo.
3.Sada dodajte deo ulja i ostavite malo za podmazivanje i malo za odozgo. Testo treba da bude više meko i da se dok ga mutite malo teže odvaja od posude a ako je testo previše retko dodajte još brašna.
4.Testo pokrite providnom folijom i ostavite da se odmara i duplira oko 45 minuta.
5.Sada testo samo malo pritisnite da padne. Posudu u kojoj će se peći obložite papirom za pečenje i pospite sa malo maslinovog ulja.
6.Kašikom vadite testo i slažite u gomilice. Izmedju stavite sir pa opet testo koje ste mokrom kašikom zagladili.
7.Posebno umutite jaje sa ostatkom maslinovog ulja i prelijte testo. Pospite susamom i kimom i isecite na manje kockice.
8.Ostavite još nekih 10 minuta da se malo podigne.
9.Za to vreme uključite retnu na 200C stepeni i kad se zagreje stavite testo sa sirom da se peče.
10.Kada porumeni možete da izvadite iz rerne i poprskate malo vodom, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se malo prohladi.
11.Testo seći po rezovima.
12.Servirati toplo za doručak ili večeru uz jogurt ili po želji.
13.Prijatno!
14.
15.