
500g brašna, | |
1/2 kockice kvasca, | |
prstohvat soli | |
100g šećera, | |
2 vanilin šećera, | |
130 ml vode, | |
100 ml mleka | |
50 ml ulja, | |
1 žumance | |
200g mlevenog maka i | |
80ml jogurta | |
1. | U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac. U vanglicu staviti brašno, prstohvat soli, jogurt, ulje, žumance, vanilin šećer, mleveni mak, i na kraju kvasac. Zamesiti testo. Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara. Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu. Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice. Pogačice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ostavite da odmaraju petnestak minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite pogačice dok lepo ne porumene. Pogačice možete posuti šećerom u prahu. Uživajte u svakom zalogaju! |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |