Sastojci

500g brašna,
1/2 kockice kvasca,
prstohvat soli
100g šećera,
2 vanilin šećera,
130 ml vode,
100 ml mleka
50 ml ulja,
1 žumance
200g mlevenog maka i
80ml jogurta
1.U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac. U vanglicu staviti brašno, prstohvat soli, jogurt, ulje, žumance, vanilin šećer, mleveni mak, i na kraju kvasac. Zamesiti testo. Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara. Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu. Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice. Pogačice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ostavite da odmaraju petnestak minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite pogačice dok lepo ne porumene. Pogačice možete posuti šećerom u prahu. Uživajte u svakom zalogaju!
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.