Potrebno je: 1 kockica kvasca, 2 šolje mlake vode, 2 kašike ulja, 2 šake seckanog kuousa, pola kašičice šećera, kašičica soli i 6 šolja brašna. Prriprema: U činiji izdrobite kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte so, ulje, seckani kupus i brašno. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije. Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano testo, tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Testo poseliti na dva dela od prvoga dela testa iseći malim tanjirom tri koluta, ređati jedan na drugi, ( između kolutova premazati uljem) podmažite tepsiju uljem i stavite prvi kolut testa, premažite odgore uljem pa stavite drugi kolut testa, opet premažite uljem pa stavite treći kolut testa. Na kraju premažite uljem pospite crnim susamom i na vrh stavite mali poklopac. Možete a i ne morate.Meni se dopalo tako. Testo ostavite da odmara, za to vreme razvucite drugi deo testa, malom rakijskom čašicom vadite kolutove i ređajte tri koluta jedan na drugi. Podmažite tepsiju i poređajte kolutove. Kolutove ostavite još malo da rastu. Poklopac pogaču stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Odnosno dokne bude pečena. Izvadite ga iz rerne ipoprskajte vodom i umotajte u krpu. Zatim pecite pogačice.
Poklopac pogača i pogačice sa kupusom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar