Posne lepinje

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 3 kašike ulje
  • 400 ml voda
  • 20 g Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica so
  • po potrebi ulje
  • po potrebi susam

Opis

80'
30'
0
0
  • U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac,šećer,1 kašičicu brašna,izmešati te ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno,po sredini napraviti udubljenje,dodati so,ulje,rastvoren Alfa kvasac i zamesiti mekše testo.
  • Testo podeliti na 4 dela i oblikovati jufkice. Pokriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
  • Svaku jufkicu razvući rukama na okruglu koru i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
  • Tupom stranom noža napraviti kvadrate Lepinje premazati uljem i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
  • Pečene lepinje izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
  • Lepinje poslužiti vruće.

Bonus saveti

Lepinje su veoma mekane i ukusne.Vreme je posta,te Vam predlažem da isprobate ovaj recept.Sigurna sam da će Vam se dopasti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam