Posne lepinje
Sastojci
- 600 g brašna
- 3 kašike ulje
- 400 ml voda
- 20 g Alfa kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica so
- po potrebi ulje
- po potrebi susam
Opis
- U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac,šećer,1 kašičicu brašna,izmešati te ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno,po sredini napraviti udubljenje,dodati so,ulje,rastvoren Alfa kvasac i zamesiti mekše testo.
- Testo podeliti na 4 dela i oblikovati jufkice. Pokriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
- Svaku jufkicu razvući rukama na okruglu koru i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
- Tupom stranom noža napraviti kvadrate Lepinje premazati uljem i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
- Pečene lepinje izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
- Lepinje poslužiti vruće.
Bonus saveti
Lepinje su veoma mekane i ukusne.Vreme je posta,te Vam predlažem da isprobate ovaj recept.Sigurna sam da će Vam se dopasti.
Komentari