Mnogo lepse uspeju ako se koriste modlice za mafine, nego da se smesa samo izlije u tepsiju. 🙂
* 5 jaja | |
* malo ulja (oko 100ml ) | |
* 500 gr sira | |
* 2 case jogurta | |
* 500 gr brasna | |
*500 gr kukuruznog griza | |
* so ( po potrebi) | |
* 1 prasak za pecivo | |
* ulje ili margarin za premazivanje kalupa | |
1. | Odvojimo belanca od zumanaca. |
2. | Mutimo belanca mikserom i polako dodajemo zumanca, jogurt, so, sir,ulje, brasno i na kraju sa kukuruznim grizom i prasak za pecivo. |
3. | Smesa treba da bude redja, u slucaju da vam je jako gusta, dodajte jos malo jogurta uz mesanje. |
4. | Dobro nauljimo kalupe za projarice i u svaki kalup sipamo 2/3 smese (treba da nam ostane mesta da tokom pecenja narastu i zauzmu tu preostalu 1/3) |
5. | Peci na 180 stepeni 25-30 minuta. |
6. | Ja sam u ovom slucaju dodala i kecapa i sitno seckanu salamu u jednu turu. Vi mozete da filujete sa cime zelite ili da ih pravite bez nadeva. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |