Uzicka pita

Objavljeno 25.02.2016. od Tijana Selakovic

Sastojci

  • *Sastojci za koru (testo)*
  • * 400 gr prosejanog brasna
  • * 250 ml mlake vode
  • * kasicica soli
  • * 2 kasike ulja + ulje za posipanje i podmazivanje
  • *FIL*
  • * 500 gr sitnog sira
  • * 3 jajeta
  • * po potrebi (ukusu) soli i bibera

Opis

75'
50'
0
0
  • * Umesiti sastojke za koru (testo) i ostaviti da se testo odmara 15 minuta.
  • * Jufke razvucemo na velicinu malog tanjira i dobro namazemo uljem. Tako namazano da stoji 30 minuta.
  • *Kada prodje 30 minuta, razvlacimo testo za kore i filujemo smesom sa sirom i jajima.
  • * Umotamo pitu pomocu stolnjaka ( izdignemo stolnjak da se testo samo svrlja), prebacimo u podmazanu tepsiju i ostavimo da miruje jos 20 minuta.
  • * Pecemo na 175 stepeni 45-50 minuta.

Bonus saveti

* Kada je pita gotova poprskamo je malo sa mlakom vodom. * Ova kolicina sastojaka je za 1 tepsiju (prikazano na slikama).

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam