Sastojci

Kesica vrenje kvasca
4 kašičice šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
Čaša jogurta
Pola šolje ulja
Kašika sirćeta
Prašak za pecivo
700g brašna
Pola margarina
Šolja mleka
1.U šolju mlakog mleka staviti kesicu vrenje kvasca,malo secera soli i brasna
2.U vanglici razmutiti 2 jaja,dodati čašu jogurta,pola solje ulja i kasiku sirceta,prasak za pecivo,brasno i mleko iz solje sa sastojcima
3.Umesiti testo i sacekati da se udvostruci
4.Podeliti na pola ,rasklagijati ,namazati margarinom i nadev po želji,iseci na troglice i praviti kiflice
5.U plehu da odstoje da nadodju,pre pecenja na svaku staviti malo margarina i premazati ih celim jajetom
6.Peci 20-ak minuta,u zagrejanoj rerni na 200 stepeni
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Praznici nam stižu,uz vrenje kvasac kiflice se dižu,dok nam gosti pristižu..svi pitaju kako?,sta reci,kako ih tako dobro ispeći?Iza njih se krije neko mnogo jak,vrenje kvasac može da koristi svak’…-podelite svoje tajne za dobro testo i uzivajte u ukusima koje proizvode-