Praznici nam stižu,uz vrenje kvasac kiflice se dižu,dok nam gosti pristižu..svi pitaju kako?,sta reci,kako ih tako dobro ispeći?Iza njih se krije neko mnogo jak,vrenje kvasac može da koristi svak’…-podelite svoje tajne za dobro testo i uzivajte u ukusima koje proizvode-
Kesica vrenje kvasca | |
4 kašičice šećera | |
2 kašičice soli | |
2 jajeta | |
Čaša jogurta | |
Pola šolje ulja | |
Kašika sirćeta | |
Prašak za pecivo | |
700g brašna | |
Pola margarina | |
Šolja mleka | |
1. | U šolju mlakog mleka staviti kesicu vrenje kvasca,malo secera soli i brasna |
2. | U vanglici razmutiti 2 jaja,dodati čašu jogurta,pola solje ulja i kasiku sirceta,prasak za pecivo,brasno i mleko iz solje sa sastojcima |
3. | Umesiti testo i sacekati da se udvostruci |
4. | Podeliti na pola ,rasklagijati ,namazati margarinom i nadev po želji,iseci na troglice i praviti kiflice |
5. | U plehu da odstoje da nadodju,pre pecenja na svaku staviti malo margarina i premazati ih celim jajetom |
6. | Peci 20-ak minuta,u zagrejanoj rerni na 200 stepeni |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |