Potrebno je: 250 gr brašna 1 kašičica soli 1/2 kesice praška za pecivo 1 jaje 100 ml jogurta 1/2 kašičice šećera 1/2 kašičice sode bikarbone 1 kašika ulja 50 ml mleka Za nadev: 100 gr praziluka 2 vezice blitve 1 čen belog luka 1 jaje i 1 žumance 100 gr sitnog sira 50 gr kačkavalja prstohvat soli laneno seme Priprema: Testo:Brašno,prašak za pecivo,sodu bikarbonu,so i šećer pomešati,prosejati,dodati jaje,mleko,jogurt i ulje te umesiti glatko testo.Testo podeliti na dve loptice. Nadev:Blitvu oprati,očistiti i sitno naseckati.Praziluk iseckati na kolutiće,beli luk sitno iseckati,kačkavalj narendati.Jaje i žumanac umutiti viljuškom,posoliti,dodati sitan sir,blitvu,beli luk i praziluk i lepo promešati da se sastojci sjedine. Finalni postupak: Oklagijom razvući obe loptice i utisnuti ih u veće kalupe u obliku zvezdice,podmazane uljem.Zvezdice napunite pripremljenim nadevom.Preko pospite narendani kačkavalj i laneno seme.peći 20 minuta na 200 C.Služiti toplo! Ovo je recept za 2 punjene zvezdice. Uživajte u doručku za dvoje!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.