Saće sa sirom i šunkom

Objavljeno 21.01.2017. od Sonja Stevanović

Sastojci

  • 450 gr brašna
  • 20 gr svežeg kasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl mleko
  • 1 dl jogurta
  • 50 ml ulje
  • 1 kašičica soli
  • Fil-150 gr sira
  • 200 gr šunkarice
  • Preliv- 150 gr putera
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna

Opis

30'
30'
0
  • 1.U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna, pa dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe. U vanglicu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati.Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje pa promešati.Postepeno dodavati preostalo brašno i rukom mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe. Fil-Šunkaricu iseći na kockice i sjediniti sa sitnim sirom. Puter rastopiti pa sjediniti s pasiranim belim lukom i peršunom. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5mm. Okruglom modlom za krofne izvaditi krugove od testa. Na svaki krug naneti kašičicu fila,pa krajeve spojiti prema sredini i slepiti.
  • 2.Okruglu tepsiju prekriti papirom za pečenje pa u nju poslagati paketiće testa sa završecima okrenutim nadole.
  • 3.Testo premazati polovinom preliva i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.Potom ga izvaditi iz rerne i premazati preostalim prelivom pa vratiti da se dopeče.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter