Za testo: 750g brašna TIP 400 200ml mleka 200ml vode 50ml ulja 25g svežeg kvasca 1 kašičica šećera 1 puna kašičica soli Za razvijeno testo: 125g putera Za premazivanje peciva: 1 malo jaje 1 kašika ulja prstohvat soli Za nadev: sitan sir kiselo mleko ili grčki jogurt Zamesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Dok ga mesim ja ga par puta udarim o sto. Nekako mi bude lepše za dalji rad. Možda vam neće trebati cela količina brašna, a možda ćete morati malo da dodate. To sve zavisi od toga kakvo je samo brašno. Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki razviti što tanje, po njemu narendati zaleđeni maslac i uviti kao rolat. Seći popreko na komade širine prsta. Rukama malo razvući komade i ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih premazom, na sredinu staviti po malo nadeva i po želji posuti susamom. Peći na 200°C oko 20 minuta (treba da su lepo rumeni). U nadev sa sirom se može dodati malo zelja, a može se staviti i pizza punjenje umesto ovog sa sirom.
Pošaljite komentar