400 g brašna | |
8 g svežeg Vrenje kvasca | |
2 kašike šećera | |
prstohvat soli | |
1 jaje | |
150 ml mleka | |
100 ml ulja | |
1 kašičica vanilin ekstrakta | |
10 kinder čokoladica | |
100 g eurokrema | |
5- 6 jabuka | |
kandirano voće- po želji. | |
1 žumance | |
malo ulja. | |
1. | U mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da nadođe. Zatim dodati preostalo mlako mleko, ulje, jaje, vanilin šećer, i postepeno dodavati brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe oko pola sata. |
2. | Nadošlo testo razviti u što veću i tanju koru. Prebaciti je preko pripremljenog pleha za picu. Opseći višak testa tako da se formira kora veća od pleha za picu. |
3. | Uz rubove pleha staviti kinder čokoladice, pa ih pažljivo uviti testom . Rubove i površinu pice premazati umućenim žumancetom . |
4. | Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta. |
5. | Još vruće premazati eurokremom i posuti kandiranim voćem. Uz pomoć modlica napraviti novogodišnje ukrase od jabuka, pa i njih rasporediti po površini pice. Dodatno dekorisati pahuljicama od fondana- po želji. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |