Sastojci

400 g brašna
8 g svežeg Vrenje kvasca
2 kašike šećera
prstohvat soli
1 jaje
150 ml mleka
100 ml ulja
1 kašičica vanilin ekstrakta
10 kinder čokoladica
100 g eurokrema
5- 6 jabuka
kandirano voće- po želji.
1 žumance
malo ulja.
1.U mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da nadođe. Zatim dodati preostalo mlako mleko, ulje, jaje, vanilin šećer, i postepeno dodavati brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe oko pola sata.
2.Nadošlo testo razviti u što veću i tanju koru. Prebaciti je preko pripremljenog pleha za picu. Opseći višak testa tako da se formira kora veća od pleha za picu.
3.Uz rubove pleha staviti kinder čokoladice, pa ih pažljivo uviti testom . Rubove i površinu pice premazati umućenim žumancetom .
4.Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15- ak minuta.
5.Još vruće premazati eurokremom i posuti kandiranim voćem. Uz pomoć modlica napraviti novogodišnje ukrase od jabuka, pa i njih rasporediti po površini pice. Dodatno dekorisati pahuljicama od fondana- po želji.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.