Za testo je potrebno: 500g brašna malo soli 1 kašičica šećera 2 Vanilin šećera 1 kesica suvoga kvasca plus 1 kašičica praška za pecivo 2 jaja 200 ml mlakog mleka i 2 kašike masti Za fil: 10 kašika meda Priprema: Testo U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati. Brašno pomešati sa praškom za pecivo solju, dodati mast , i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati medom i preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i med što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 2 cm i spiralno uviti sa oba kraja. Svaku od dobijenih spirala umotati u oblik puža. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom. Dobijene pužiće odnosno zavrzlame slagati u pleh obložen papirom za pečenje, peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Prelepe su, mirišu na dom. Možete ih posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.