Za testo: 400 g brašna 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 20 g Alfa kvasca 150 ml mleko 100 ml voda 50 g margarina Za premazivanjeci posipanje: 1 žumance 1 kašika mleka po potrebi susam Priprema: 1.U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe. Kobasicu iseći na manje komade. U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati mlaku vodu,so,nadošli kvasac,omekšali margarin i umesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,razviti oklagijom i iseći na trake. Jedan kraj kobasice postaviti na traku od testa,pa umotati tako da cela kobasica bude obmotana testom. 3.Poređati u pleh obložen pek-papirom. Žumance i mleko razmutiti viljuškom,pa premazati pripremljeno pecivo. Posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. 4.Gotovo pecivo izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i osraviti da se prohladi,pa poslužiti. Komentar: Još jedno u nizu naših omiljenih novogodišnjih peciva,zato što smo ljubitelji slanih peciva,moj suprug i ja,kao i naši prijatelji,dok mališani glasaju za slatka peciva.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.