Sastojci

Za testo:
1 jaje
1 belance
2 dl vode
2 dl mleka
40 g kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
700 g brašna
Za premazivanje:
1 žumance
200 g margarina
20 g susama
12 virsli.
1.U odgovarajućoj posudi stavite mlako mleko, vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna.
2.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac. Nadošli kvasac isipati u veću vanglu dodati ostale sastojke i zamesite glatko testo.Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
3.Nadošlo testo podelite na 8 loptica.
4.Svaku lopticu razvući oglagijom do veličine plitkog tanjira i premažite rendanim margarinom.
5.Svaku lopticu stavljajte jednu preko druge.
6.Poređati svih osam, zadnju koru ne mazati margarinom.
7.Sve razviti ​u pravougaonu ploču ali ne mnogo tanko. Preseći na pravougaonike, ali tako da svaki pravougaonik bude veći od viršle.
8.Stavite viršlu preko sredine testa i točkićem preseći na trake od po 1 cm širine.
9.Preklopiti trake jednu preko druge tako da se dobije rol viršla.
10.Postupak ponavljti dok ne potrošite sve viršle. Poredjajte ih u pleh sa manjim rastojanjem, premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
11.Peći na 200 C dok ne porumene.
12.Prijatno.
13.
14.
15.