Za testo: 250 ml mleko 20 g svežeg Alfa kvasca 3 kašike šećera 1 prstohvat soli 150 ml ulje 1 jaje 600 g brašna Za nadev: po potrebi džem Za premazivanje: 1 žumance 3 kapi ulje Priorema: Za testo: 1.U mlakom mleku rastvoriti svež alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minura. U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli kvasac,posoliti,umešati raznućeno jaje,dodati ulje,2 kašike šećera i zamesiti testo. Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,prenesiti i podeliti na 16 delova formirajući jufkice. 3.Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom,pa gornju stranu testa zarezati oštrim nožem na 3 mesta,a na donju stranu testa staviti po 1 kašičicu džema. Preklopiti levu i desnu stranu testa. 4.Urolati od dela na kome je džem ka gornjem,zasečenom delu testa. Pripremljene rolnice poređati u pleh obložen pek-papirom. Žumance i ulje sjediniti viljuškom,pa premazati rolnice. Peći u dobro zagrejanij rerni na 200 stepeni 20 minuta. 5.Gotove rolnice izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se prohlade. 6.Rolnice servirati i poslužiti(po želji možete ih posuti šećerom u prahu). Komentar: Slatke rolnice za uskršnji praznik da nam,do idućeg Uskrsa svaki dan bude sladak.Zato je ovo jedno od naših omiljenih uskršnjih peciva.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.