Miriše po komšiluke, cimet i miris proleća, pa ko ne bi voleo ovako ukusno pecivo…

300 ml mlake vode, | |
100g otopljenom margarina, | |
600g brašna, | |
50g šećera i 1 kesica suvog kvasca. | |
Za filovanje: | |
150g margarina, | |
100g brusnica, | |
100g suvog grožđa, | |
100g žutog šećera i 3 kašike cimeta. | |
1. | Brašnu dodati suvi kvasac, mlaku vodu, otopljen margarin, šećer i zamesiti testo. Ostavite testo da naraste. Razvucite testo na debljinu 1cm, premažite margarinom, pospite žutim šećerom, cimetom, brusnicama i suvim grožđem. Uvijte u rolat, pa ga isecite na rolnice. Rolnice poređajte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta. Pečene rolnice obilato pospite žutim šećerom. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |