Sastojci

550 g brasna,
2 dl kisele pavlake,
1,5 dl mleka,
40 g parmezana,
25 g kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
1 jaje,
10 viršli,
po ukusu susam,

Instrukcije

1.Sjediniti mlako mleko, šećer, kvasac i kašičicu brašna, pa dobro izmešati i ostaviti da nadodje. Zatim u vanglu za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, kiselu pavlaku, parmezan i kašičicu soli, pa promešati. Potom postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude. Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik debljine 7mm. Potom iseći na trake širine 7 cm, a zatim trake iseći na svakih 8 cm, da bi se dobili manji pravougaonici. Viršle preseći na pola, tako da se od jedne viršle dobiju dve krace polovine. Uzeti pravougaonik od testa, pa na dođi deo staviti polovinu viršle, a gornji deo zaseći nekoliko puta, te urolovati. Na isti način oblikovati još rolnica. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati rolnice sa završecima okrenutim na dole. Premazati ih jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.