POTREBNO: 1 kocka Alfa kvasca, 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 2,5 dl mleka, 500 g mekog brašna T 400, 2 kašike maslinovog ulja, 1 tegla džema od kajsija, 2 kašičice cimeta u prahu, margarin. PRIPREMA: Stavite brašno i so u veću posudu. Napravite udubljenje u brašnu i izdrobite kvasac, stavite šećer i malo toplog mleka. Kada se kvasac otopi i zapeni počnite da mesite rukama ili uz pomoć miksera, nastavci za testo, dodajte postepeno mleko i zamesite testo koje se ne lepi. Pospite uljem i pokrite providnom folijom i ostavite da se testo duplira. Uskislo testo promešajte i preručite na radnu površinu. Dodajte malo brašna premesiti lagano, podelite testo na 2 dela radi lakšeg rada. Razviti testo u pravougaonik i namazati džemom i cimetom. Urolajte testo kao štrudlu i secite komade širine 2 cm. Ovo ponovite i sa drugim delom testa. Tepsiju podmažite ili obložite papirom za pečenje. Testo slažite u pleh okrenuto prema gore da liče na ružice. Pospite cimetom i ostavite da kisne još malo a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Testo premažite mlekom i stavite po kockice margarina na svaku ružicu i stavite da se peče. Peći 15 do 20 minuta da porumene. Pečene izvadite, poprskajte vodom, pokrite i posle 15 min. odvojite papir, stavite na rešetku i pokrite ubrusom i ostavite da se ohladi. Poslužite uz mleko ili čaj.
Ružice sa džemom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar