Sastojci

Za testo:
1 kocka kvasca
1 kg brašna
3 kašike šećera
0,5 l mleka
1 jaje
1 dl ulja
Za fil:
100 g suvog grožđa
200 g mlevenih oraha
50 ml ruma
Za preliv:
0,5 l mleka
3 kašike šećera
1 kesice vanilin šećera
1.Kvasac razmutiti sa malo mleka i kašikom šećera i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. U posudu staviti brašno, dodati pripremljen kvasac, jaje, šećer, ulje, postepeno dodavati mleko i zamesiti testo. Pokriti testo pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.
2.Premesiti testo i podeliti ga na dve jufke. Svaku jufku razvući oklagijom kao na slici.
3.Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti kratko da odstoji. Razvučeno testo namazati uljem, posuti mlevenim orasima i suvim grožđem.
4.Testo uviti u rolate.
5.Rolate seći na režnjeve debljine 1-2 cm i ređati u podmazan pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
6.Dok se ružice peku pripremiti preliv. U mleko dodati šećer i vanilin šećer i staviti da prokuva. Kad prokuva skinuti sa vatre. Pečene ružice preliti, ostaviti da upiju preliv pa poslužiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.