Sastojci

Potrebno je:
500 g mlevenog sala
20 g svežeg kvasca
200 ml mleka
3 kašike šećera kristala
1 prstohvat soli
200 ml belog vina
4 jajeta
180 ml kisele pavlake
1 kg brašna
1 jaje za premazivanje
1 tegla pekmez od šljiva
100 g praha šecera
1.Staviti kvasac i kašičicu šećera u 50 ml toplog mleka da nadođe. U posudu za mešenje staviti brašno, ostatak mleka, pavlaku, belo vino, šećer, so i jaja. Umesiti testo. Ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste.
2.Kad testo naraste razviti ga što je tanje moguće i premazati mlevenim salom.
3.Preklopiti testo i ostaviti da odmori 10 minuta. Zatim ga opet razviti i još jednom preklopiti i opet ostaviti 10 minuta.
4.Tako treba da se razvija i preklapa tri puta, po deset minuta.
5.Na kraju kada se testo razvije seku se kvadratići ili se prave kiflice (po želji) na svaki staviti kašičicu pekmeza i preklopiti.
6.Poređati u pleh, premazati jajetom i staviti da se peče.
7.Ostaviti da se ohladi pa uvaljati u prah šećer.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.