Štrudla s eurokremom i pudingom

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 20g Alfa kvasca
  • 200ml mleka
  • 200ml vode
  • 200ml ulja
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 limun
  • 500ml mleka
  • 1 puding od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 300g eurokrema

Opis

90'
30'
0
0
  • 1. U mlako mleko i vodu dodati izmrvljeni kvasac i sačekati par minuta da se kvasac aktivira. 2. U vanglicu prosejati brasno, sipati so i preostali secer,sve promešati i u sredini napraviti udubljenje. 3. Uliti kvasac i ulje. 4. Sve dobro izmešati i izrendati koricu od 1 limuna. 5. Izručiti na malo pobrasnjavljenu radnu površinu i mešati da se dobije meko testo. 6. Od umesenog testa formirati kuglu, prekriti krpom i ostaviti na toplom 15-30 minuta da naraste. 7. Naraslo testo malo premesiti i podeliti na 3 jednaka dela. 8. Od svakog dela razvući testo oklagijom i formirati pravougaonike,debljine 6-7mm. 9. Testo premazati prvo sa euro-kremo,pa sa pudingom. Uviti u rolat. 10. Rolate poređati u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 C. 11. Peći ih 25-30 minuta dok ne porumene ravnomerno. 12. Pečene strudle izvaditi iz pleha i posuti prah šećerom.

Bonus saveti

300 grama brašna Dodaj Alfa kvasac Stišaj bre tu muziku Sruši se garaža Maži Eurokrema Drugarice draga Tvoje prijateljstvo Vrednije od blaga

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam