Štrudla s eurokremom i pudingom
Sastojci
- 1 kg brašna
- 20g Alfa kvasca
- 200ml mleka
- 200ml vode
- 200ml ulja
- 10 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 1 limun
- 500ml mleka
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 300g eurokrema
Opis
- 1. U mlako mleko i vodu dodati izmrvljeni kvasac i sačekati par minuta da se kvasac aktivira. 2. U vanglicu prosejati brasno, sipati so i preostali secer,sve promešati i u sredini napraviti udubljenje. 3. Uliti kvasac i ulje. 4. Sve dobro izmešati i izrendati koricu od 1 limuna. 5. Izručiti na malo pobrasnjavljenu radnu površinu i mešati da se dobije meko testo. 6. Od umesenog testa formirati kuglu, prekriti krpom i ostaviti na toplom 15-30 minuta da naraste. 7. Naraslo testo malo premesiti i podeliti na 3 jednaka dela. 8. Od svakog dela razvući testo oklagijom i formirati pravougaonike,debljine 6-7mm. 9. Testo premazati prvo sa euro-kremo,pa sa pudingom. Uviti u rolat. 10. Rolate poređati u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 C. 11. Peći ih 25-30 minuta dok ne porumene ravnomerno. 12. Pečene strudle izvaditi iz pleha i posuti prah šećerom.
Bonus saveti
300 grama brašna
Dodaj Alfa kvasac
Stišaj bre tu muziku
Sruši se garaža
Maži Eurokrema
Drugarice draga
Tvoje prijateljstvo
Vrednije od blaga
Komentari