Sastojci

250 ml mleka, 250 ml vode
Kocka kvasca, kašičica šećera
2 jaja, 1 kašičica šećera
250 ml ulja, 4 kašičice soli
125 g putera ili 200 g margarina
Oko 1,2kg brašna i 1 kašika sirće.
Za premazivanje: jaje i susam
1.U mlako mleko i vodu dodati kašičicu
2.šećera i kocku kvasca.
3.Ostaviti da nadodje.
4.U brašno dodati ulje,so, kašičicu šećera, sirće.
5.Umućena jaja i nadošli kvasac.
6.Lepo umesiti glatko testo.
7.Ostaviti da odstoji oko sat vremena.
8.Praviti loptice (20 komada),pa razvlaciti.
9.Razvucenu lopticu premazati puterom.
10.I spajati po 5 komada. Poslednju ne premazujemo.
11.Razvuci veliku koru.
12.I raseći na trouglove.
13.Uvijati kifle i redjati u pleh.
14.Premazati umućenim jajetom.
15.Posuti susamom.

Svi sastojci treba da budu sobne temperature. Testo obavezno ostaviti na toplom, da bi nadošlo. Kiflice su po receptu moje mame. Svako ko ih proba, traži recept. Kažu: “mekane su kao duša”. Mislim da su takve, jer mama ih s dušom i pravi. Drago mi je što sam naučila i ja da mesim, mada još uvek ne mogu da je nadmašim, ona je majstor za testo 🙂 Bitno da sada MESIMO ZAJEDNO, kao mala sam samo stavljala susam, a sada sve uspešno odradim i sama. Hvala ti, mami moja 🙂