Za testo: | |
500 g brašna | |
1 belance | |
200 ml mleka | |
50 ml ulja | |
1 kockica Alfa kvasca | |
2 kašičice soli | |
70 g margarina | |
Za nadev: | |
250 gr feta sira | |
Za premaz: | |
1 žumance | |
2 kašike ulja | |
semenke susama,lana,kim | |
1. | U mlako mleko izmrvite kvasac i ostavite da naraste.U vanglicu stavite polovinu brašna i ostale sastojke i mesite dodajući mleko sa kvascem. Postepeno dodajte brašno dok ne umesite glatko testo.Testo ostavite na toplom da naraste oko 20 minuta. |
2. | Naraslo testo premesite i stavite na brašnom posutu podlogu, razvijte oklagijom i do polovine pospite rendanim margarinom,preklopite pa opet do polovine pospite preostali margarin i preklopite.Testo odmah rastanjite oklagijom i u razmaku od 8 cm do polovine ploče stavljajte po kockicu feta sira. Testo preklopite drugom polovinom i čašicom vadite pogačice. |
3. | Viljuškom spojite krajeve da izgleda kao šeširić.Premažite žumancetom i pospite semenjem po želji.Pecite 30 minuta na 200 C. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |