
Za testo: | |
1 kg brašna | |
1/2 l mleka | |
2 kašičice soli | |
1 kockica Alfa kvasca | |
2 kašičice šećera | |
2 jaja. | |
Za premazivanje : | |
200 gr margarina | |
1 žumance | |
2 kašike ulja. | |
Za posipanje:susam | |
1. | U mlako mleko sipati šećer, izmrviti kvasac, sipati 4 kašike brašna i ostaviti da naraste. |
2. | U posudi za mešenje sipati polovinu brašna, jaja, so i narasli kvasac. Mesite testo postepeno dodavajući brašno dok ne postane meko i glatko.Vanglicu pokrijte krpom i ostavite ga na toplom da narasta oko 25 minuta. |
3. | Naraslo testo premesite i razvucite oklagijom da bude debljine prsta. Premažite ga margarinom, uvijte u rolat i secite na komade debljine 1,5-2 cm. Parčiće poređajte u podmazanu tepsiju kao na slici. Tepsiju pokrijte krpom i ostavite da narasta 15 minuta. |
4. | Žumance umutite sa 2 kašike ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok lepo ne porumeni. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |