Sastojci

Za testo:
1 kg brašna
1/2 l mleka
2 kašičice soli
1 kockica Alfa kvasca
2 kašičice šećera
2 jaja.
Za premazivanje :
200 gr margarina
1 žumance
2 kašike ulja.
Za posipanje:susam
1.U mlako mleko sipati šećer, izmrviti kvasac, sipati 4 kašike brašna i ostaviti da naraste.
2.U posudi za mešenje sipati polovinu brašna, jaja, so i narasli kvasac. Mesite testo postepeno dodavajući brašno dok ne postane meko i glatko.Vanglicu pokrijte krpom i ostavite ga na toplom da narasta oko 25 minuta.
3.Naraslo testo premesite i razvucite oklagijom da bude debljine prsta. Premažite ga margarinom, uvijte u rolat i secite na komade debljine 1,5-2 cm. Parčiće poređajte u podmazanu tepsiju kao na slici. Tepsiju pokrijte krpom i ostavite da narasta 15 minuta.
4.Žumance umutite sa 2 kašike ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok lepo ne porumeni.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.