Rolo pogača

Objavljeno 07.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • Za testo:
  • 1 kg brašna
  • 1/2 l mleka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kockica Alfa kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 jaja.
  • Za premazivanje :
  • 200 gr margarina
  • 1 žumance
  • 2 kašike ulja.
  • Za posipanje:susam

Opis

40'
35'
0
0
  • U mlako mleko sipati šećer, izmrviti kvasac, sipati 4 kašike brašna i ostaviti da naraste.
  • U posudi za mešenje sipati polovinu brašna, jaja, so i narasli kvasac. Mesite testo postepeno dodavajući brašno dok ne postane meko i glatko.Vanglicu pokrijte krpom i ostavite ga na toplom da narasta oko 25 minuta.
  • Naraslo testo premesite i razvucite oklagijom da bude debljine prsta. Premažite ga margarinom, uvijte u rolat i secite na komade debljine 1,5-2 cm. Parčiće poređajte u podmazanu tepsiju kao na slici. Tepsiju pokrijte krpom i ostavite da narasta 15 minuta.
  • Žumance umutite sa 2 kašike ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam