Potrebno: 1 kg brašna 1 Vrenje kvasac 3 jaja 1/2 l mleka 3 manje kafene šoljice ulja 2 supene kašike šećera 1 supena kašika soli 160 g margarina 400 g tvrdog starog sira 1/2 kg spanaća Priprema testa: Od ½ l mleka oduzeti malo i razmutiti kvasac sa šećerom i solju. Kada kvasac nadođe sipati u brašno, dodati jedno jaje i 3 manje kafene šoljice ulja. Zamesiti meko testo i podeliti ga na četiri dela. Od svakog dela razviti koru 40/25 cm. Namazati filom i urolati. Iseći uvijeni rolat na manje rolatiće i ređati u pleh koji je premazan margarinom. Na kraju sve rolatiće premazati žumancetom i posipati susamom. Peći na 200 C dok lepo ne porumeni. Nakon pečenja dok je još vruće preliti kašikom mleka po 5-6 rolatića. Priprema fila: Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina i s kašičicom soli, a zatim dodati narendani sir i spanać. Spanać je potrebno prvo malo prokuvati i ocediti pre stavljanja u fil. Po receptu: Sandre Lovic

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.