Za testo: 250 ml mleka 250 ml vode 100 ml ulja 1 jaje 2 kašičice soli 2 kašičice šećera 1/2 kocke Vrenje kvasca 1 kg brašna Za fil: 300 g ajvara 1 čaša kisele pavlake 150 g salame Za premazivanje: 1 jaje po potrebi kečapa Priprema: Pomešati mleko i vodi i zagrejati, potom dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu sipati brašno, šećer, so, jaje, ulje i na kraju dodati nadosli kvasac. Testo fino umesiti. Ostaviti ga da odmori 15 minuta. Za to vreme salamu narendati i pomešati sa kiselom pavlakom. Zatim testo odvojimo na dva jednaka dela, a svaki deo na četri loptice. Svaku lopticu razviti veličine manjeg tanjirića premazivati topljenim margarinom i slagati jednu na drugu, poslednju ne premazivati. Zatim razviti koru u veći krug. Koru prvo premazati ajvarom, i preko ajvara naneti smesu od salame i kisele pavlake. Koru polako uviti u rolat, pa ga seći cik-cak ukoso da se dobiju trouglići. Postupak ponoviti i sa drugom korom. Trougliće poređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i preko naneti na svaki po malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Po receptu Marine Zdravkovic
Trouglići sa ajvarom
od Mesimo zajednou Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar