Škotska pita Samo je oblik škotske pite uvek tradicionalan – okrugao, prečnika je 10-15 cm, visine 5-10 cm. Deo tradicionalnog škotskog odevanja je kilt, suknja koja je napravljena od kariranog materijala tartana i koja se nosi sa malom torbicom prekog njega i koja se zove sporan. Običaj nalaže da se u čarapi nosi mali nož. Neizostavni instrument na svim tradicionalnim svečanostima, proslavama, svadbama i rođendanima, pravi Škotlanđani sviraju gajde Potrebno je 4 jaja 1dl ulja 1dl mleka 150g brašna 1 kesica suvoga kvasca pola kašičice soli 150g rendanog sira 150g sitno seckanih kiselih krastavaca 150g sitno seckane pečenice 1 šolja brašna. Priprema: Umutiti jaja , dodati ulje, mleko, so, seckane krastavce, pečenicu, sir, suvi kvasac pa postepeno dodati brašno . Masu sipati u podmazan i brašnom posuti pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta, dok lepo ne porumeni. I topla i hladna je odlična.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.