Slani hlepcici

Objavljeno 25.04.2022. od Adilja Hodza

Sastojci

  • 600-700 grama brašna
  • 650 grama brasna
  • kockica Alfa kvasca
  • kasicica secera
  • 2 ravne kasicice soli
  • 3 dcl. mlake vode
  • 1 dcl. ulja
  • jaje
  • Premaz
  • kasika brasna i malo vode

Opis

100'
25'
0
0
  • Priprema: U mlaku vodu dodajte šećer, izmrvljeni kavasac, dodajte ulje, jaje, lagano izmešajte i ostavite da odstoji desetak minuta da naraste. Brašno prosejte i dodajte so. U nadošli kvasac dodajte brašno, malo, po malo i mešajte kašikom. Kada testo počne da se zgušnjava nastavite da mesite rukom. Umesite mekše testo koje se ne lepi za prste. Testo pokrijte krpom i ostavite da odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Nadošlo testo premesite, podelite na četiri dela i oblikujte u loptice jednake veličine. Svaku lopticu oklagijom malo rastanjite. ostrim nožem zasecite svaki hlepčić. Pokrijte krpomi ostavite da odstoji još malo. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. Premaz: Brašno i so pomešajte, dodajte vodu tek toliko da dobijetekašu kao za palačinke. Pečene hlepčiće izvadite iz rerne i svaki pojedinačno premažite premazom koji ste pripremili. Vratite još 2-3 minuta nazad u rernu da se premaz zapeče. Pečene hlepčiće izvadite iz rerne pokrijte krpom da omekšaju i poslužite.

Bonus saveti

Ukusne mekani hlepcici.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam