Potrebni sastojci: 500 g brašna 200 ml ulja pola kocke Alpha kvasca 50 g susama 1 kesica kima pola kašičica soli oko 200 ml tople vode Način pripreme: Rastvorite kvasac u vodi. Pomešajte brašno, so, susam i kim, pa dodajte ulje i rastopljeni kvasac. Po potrebi dodajte još toplu vodu i umesite srednje tvrdo testo. Pokrijte kesom i pustite da naraste oko pola sata. Premesite testo. Oklagijom razvijte koru debljinom oko 5mm i vadite krekere modlom, pa ređajte na nauljenom plehu i pecite oko 10 min na 200 stepeni (dok ne porumene). Kada budu gotovi, posolite ih i poprskajte sa malo ulja. Takođe možete da napravite rolnice od testa umesto da razvijate koru, pa onda makazama seckajte sitne komadiće testa. Oduzeće vam puno vremena, ali ti sitni krekeri su najslađi! Ako vadite krekere modlom za perece, odelite one komadiće što „otpadnu“ i ispecite ih posebno. Od ove smese izađu dosta krekera, ali pripremljeni krekeri nisu kvarljivi i mogu da traju dugo. Po receptu: Elizabete Krsteske Miljkovic

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.