Slatka repatica
Sastojci
- - 2 dl mleka
- - 15 g svežeg kvasca
- - 1 kašika šećera
- - 500 g brašna
- - 1 jaje
- - 0, 5 dl ulja
- - eurokrem- za premazivanje
- - 70 g čokolade
- - šećer u prahu- za posipanje.
Opis
- 1.U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, šećer i kašičicu brašna i ostaviti da nadođe. 2.Brašno prosejati, dodati mu umućeno jaje, ulje i nadošli kvasac i zamesiti testo. Ostaviti ga da nadođe. Kada je uvećalo svoju zapreminu, premesiti i oklagijom razviti u pravougaonik debljine 5 milimetara. 3.Pravougaonik premazati eurokremom( ostaviti po centimetar nepremazanog dela uz svaku ivicu, kako nadev ne bi curio). 4.Zatim preklopiti na pola, a onda uviti u rolat. Rolat preseći na pet jednakih delova. 5.Na polovinu svakog dobijenog komada staviti dršku varjače, pa od drške nadole seći trakice. Peciva složiti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da još malo narastu. 6.Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Sačekati da se malo prohlade, pa zasečene krajeve preliti otopljenom čokoladom. Kada se čokolada stegne, posuti svako pecivo šećerom u prahu. Tanjire dekorisati otopljenom čokoladom, repatice naslagati i služiti.
Komentari