900g brašna, 20g svešeg kvasca, 120 ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance, 125g margarina, 100g suvog grožđa, 50g brusnica, 5 kašika meda, 100g šećera i 2 kašike ulja, Proiprema: Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u vis to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Slatki hleb
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar