Limene kantice su reslatke, ne koriste se samo za dekoraciju, meni su poslužile da pečem slatki hleb u njima. Imam dve kantice, jednu veću i jednu manju. Potrebno je: 250 ml mleka, 50 g margarina, 150 g suvog grožđa, 1 limun, 5 kašika šećera, 1/2 kašičice soli, pola kockice kvasca i 500 g brašna. Priprema: U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo. Ostavite testo da malo odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo podelite na dva dela, jedan deo veći i jedan manji. Kantice obložite papirom za pečenje i stavite testo u kantice. Ostavite testo da odmara jedno dvadesetak minuta. Zatim kantice, stavite u rernu i pecite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.