Za testo je potrebno: 500 g brašna, 100 g šećera, 1 jaje, 1 kockica kvasca, 250 ml mleka, 100 g margarina i malo soli. Za fil: 3 pudinga od vanile, pola litre mleka, 200g šećera, 100g suvog grožđa i 200g malina. Priprema: U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da naraste. Za to vreme skuvati puding u pola litre mleka sa 200g šećera. Testo staviti na radnu površinu rastanjiti ga oklagijom, preko testa ravnomerno rasporediti puding.Preko pudinga rasporediti suvo grožđe i maline.Testo urolati, okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje. Premazati sa jednim žumancetom i posuti makom u zrnu. Ostaviti kolač da raste još oko pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.