Potrebno je: 500 g brašna, 25 g kvasca, 2 dl mleka, 2 kašičice šećera, 50 ml ulja, 1 jaje, malo soli i 1kg šljiva. ZA POSIPANJE 150 g brašna, 100g margarina i 100 g šećera. Priprem U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke šljiva i obilato pospite mrvičastim testom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.