Potrebno je: 700g brašna, 20g kvasca, 200 ml jogurta, 100 ml. mleka, 50 ml ulja, 100g šećera 3 kesice Vanilin šećera 1 kašičica šećera i prstohvat soli . Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, šećer, Vanilin šećer, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Radnu površinu pospite brašnom i podelite testo na sedam delova, u kalupe za kuglof stavite testo i ostavite da omara još 15 minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni kuglof peći oko 30 minuta, odnosno vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Drvenim štapićem proverite da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je. Kuglof možete posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.