Potrebno je: 30 g svežeg kvasca, 400 g, brašna, 200 g masti, 1 jaje, 200 g šećera , 1 vanilin šećer, malo soli, 200 g mlevenih oraha,200 g pekmeza po ukusu, 200 g čokolade za glazuru. Priprema U brašno dodati mast, šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka.Zamestite testo, podeliti na 3 dela i ostavti oko pola sata da testo “odmara”.Mlevene orahe izmešajte sa šećero i vanil šećerom.Testo razvaljajte u tri kore prema veličini tepsije.U tepsiju stavite pek papir , zatim razvijenu prvu koru, namažite je pekmezom i pospite polovinom izmešanih oraha i šećera, zatim drugu koru premazati pekmezom i pospite preostalim orasima.Poklopite trećom korom i staviti da se peče na temperaturu od 220 C oko 40 minuta.Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade i posuti mlevenim orasima.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.