Slatki trouglovi
Sastojci
- 500 g brasna
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
- 1 jaje
- 20 g svezeg kvasca
- 1 kasicica soli
- 3 kasicice secera
- 1 kesica vanil secera
- 80 g margarina
- 1 zumance
- 1 kesica vanil secera
- 100 g cokolade
- 1 belance
- secer u prahu
Opis

- U odgovarajuci sud staviti brasno,dodati jaje,ulje,mleko,so,secer,vanil secer i izmrvljeni kvasac.Zamesiti testo i ostaviti da odstoji.Naraslo testo razviti oklagijom debljine 0,5 cm.
- Umutiti margarin sa jajetom i vanil secerom.Premazati koru i posuti rendanom cokoladom.
- Koru uviti u rolat sa obe strane ka sredini, da se dobiju dva rolata.Zatim sredinu preseci nozem,da bi se rolati razdvojili.Svaki rolat seci na trouglove zeljene velicine.Poredjati ih u pleh oblozen pek-papirom i premazati umucenim belancetom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta.Gotove trouglove posuti secerom u prahu.
Komentari