Sastojci

500 g brasna
100 ml ulja
300 ml mleka
1 jaje
20 g svezeg kvasca
1 kasicica soli
3 kasicice secera
1 kesica vanil secera
80 g margarina
1 zumance
1 kesica vanil secera
100 g cokolade
1 belance
secer u prahu
1.U odgovarajuci sud staviti brasno,dodati jaje,ulje,mleko,so,secer,vanil secer i izmrvljeni kvasac.Zamesiti testo i ostaviti da odstoji.Naraslo testo razviti oklagijom debljine 0,5 cm.
2.Umutiti margarin sa jajetom i vanil secerom.Premazati koru i posuti rendanom cokoladom.
3.Koru uviti u rolat sa obe strane ka sredini, da se dobiju dva rolata.Zatim sredinu preseci nozem,da bi se rolati razdvojili.Svaki rolat seci na trouglove zeljene velicine.Poredjati ih u pleh oblozen pek-papirom i premazati umucenim belancetom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta.Gotove trouglove posuti secerom u prahu.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.