500 g brasna | |
100 ml ulja | |
300 ml mleka | |
1 jaje | |
20 g svezeg kvasca | |
1 kasicica soli | |
3 kasicice secera | |
1 kesica vanil secera | |
80 g margarina | |
1 zumance | |
1 kesica vanil secera | |
100 g cokolade | |
1 belance | |
secer u prahu | |
1. | U odgovarajuci sud staviti brasno,dodati jaje,ulje,mleko,so,secer,vanil secer i izmrvljeni kvasac.Zamesiti testo i ostaviti da odstoji.Naraslo testo razviti oklagijom debljine 0,5 cm. |
2. | Umutiti margarin sa jajetom i vanil secerom.Premazati koru i posuti rendanom cokoladom. |
3. | Koru uviti u rolat sa obe strane ka sredini, da se dobiju dva rolata.Zatim sredinu preseci nozem,da bi se rolati razdvojili.Svaki rolat seci na trouglove zeljene velicine.Poredjati ih u pleh oblozen pek-papirom i premazati umucenim belancetom.Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta.Gotove trouglove posuti secerom u prahu. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |