Sastojci

1 jaje,
1 belance,
2 dl mleka,
1 dl vode,
1 dl kisele vode,
1 dl jogurta,
5 kasika ulja,
1 kesica praska za pecivo,
1 kocka kvasca,
1 kasicica secera ,
1 kasika soli
800 g brasna.
Za premazivanje je potrebno;1 zumance,
2 kasike jogurta i zlatne,svetlucave perle za torte.
Za ukrase je potrebno:

Instrukcije

1.U odgovarajucoj posudi staviti mlako mleko,vodu,secer,kvasac i 10 kasika brasna. Varjacom izmesati smesu. Pustiti 5 minuta da krene kvasac a zatim isipajte u vecu posudu, dodajte ostale sastojke i sa brasnom zamesite testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadodje.
2.Dok testo narasta vi pravite ukrase. Zamesite testo od vode,gustina,soli i brasna. Napravite glatko testo. Razvijte oklagijom testo i pomocu raznih modli vadite zeljene oblike. Ja sam koristila modlu u obliku srca, lista, okrugle kalupe raznih dimenzija,tockicem za testo sekla razlicite pravougaonike za knjigu.
3.Naraslo testo razvijte oklagijom u krug.Stavite u okruglu serpu oblozenu pek papirom.Premazite zumancetom i jogurtom i po svojoj zelji poredjajte ukrase.Pospite zlatnim perlama.Ostavite 10-ak minuta da krene kolac i peci na 200 C prvih 10 minuta a onda smanjite temperatutu na 180 i peci jos 30 minuta u zavisnosti od rerne.Uzivajte i nek je sa srecom.
4.Prijatno.

Ako vam treba posan kolac premazite ga medom pa stavite ukrase po zelji.