Treba jako dosta vremena da se provede oko spremanja ovog testa.
1kg brašna | |
600ml mleka | |
Kvasac | |
Kasika soli | |
Kasika secera | |
3 kasike ulja | |
70g margarina | |
Prasak za pecivo | |
1. | U mlako mleko stavimo kvasac,šećer i so,zatim dodamo 3 kasike ulja i rastopljeni margarin. Dodamo 5/6 kasika brasna to izmesamo da izjednacimo i ostavimo da odstoji 5min. Onda zamesimo ali dodajemo po malo brasna. Mesimo. Na kraju kad se testo ne bude lepilo za ruke ostavimo ga da odstoji 15min. Premažemo ga uljem. Testo u serpi stoji da naraste nekih sat vremena. Testo razmesimo i ostavimo da odstoji jos 40min. Premazemo ga uljem i zumancem i pecemo 45min prvih 15min pecemo na 250 stepeni a ostalih pola sata pecemo na 200 stepeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |