Smazanci Danijela Žikić

Objavljeno 06.04.2022. od Danijela Žikić

Sastojci

  • 50 ml mlake vode
  • 1/2 kockice alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500 ml toplog mleka
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 9 kašike ulja
  • 1 kg belog glatkog brašna
  • Fil: 130 g maslaca ili margarina
  • 300 g kečapa
  • 400 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g sira
  • 1 jaje za premaz
  • malo susama

Opis

100'
30'
0
0
  • Priprema: U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa kašičicom šećera.Ostaviti da naraste. U činiju sipati toplo mleko,dodati ulje,so i šećer. Izmešati.Dodati narasli kvasac.Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo koje se ne lepi.Prekriti krpom i ostaviti da naraste. (Još je i bolja varijanta podmesiti testo pa ostaviti u frižideru da prenoći i sutradan izvaditi iz frižidera,ostaviti da odstoji oko 10 minuta.Postupak izrade je isti.Tako da se odlično pecivo dobija u obe varijante).
  • Naraslo testo podeliti na četiri dela.Premesiti i oblikovati jufke.Ostaviti ih da odstoje oko 10 minuta.Uzeti jednu jufku razvući je tanko.Premazati maslacem sobne temperature,posuti kečapom,rendanom šunkom,rendanim kačkavaljem i sirom.Uročati testo u rolat.Ponoviti isti postupak sa preostale tri jufke.
  • Rolate redjati u pleh obložen pek papirom.Svaki rolat zaseći na parčad željene veličine.Ostaviti rolate da odstoje dok se rerna zagreje na 200 C.Pre pečenja premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Rolate peći oko 40 minuta. Služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!

Bonus saveti

Da,baš su smazanci! Tako brzo su smazani da je ime opravdalo ukus i izgled.Odličan doručak,užina ili večera.Dobro je što su izdašni, više od dva komada ne bi trebalo da pojedete😉Testo je mekano,slatkastog ukusa i baš se odlično slaže sa slanim filom.Možete i samo sir staviti,po ukusu,ko ne voli ostale sastojke.Nama su omiljeni ovog proleća,zato što su odlični.Probajte ,možda i Vama postanu omiljeni👌🙋

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam